Vijesti

Demonstranti u Washingtonu zapalili američke zastave, reagovala Harris

Američka potpredsjednica Kamala Harris pridružila se danas demokratskim i republikanskim čelnicima u osudi demonstranata koji su jučer u Washingtonu kod željezničke stanice Union Station palili američke zastave i sprejevima ispisali poruke da “Hamas dolazi”.

Demonstranti su domarširali u blizinu Kapitola, u kojem zasjeda američki Kongres, uoči obraćanja izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, protestujući zbog američke vojne pomoći Izraelu u ratu s militantima islamističkog pokreta Hamas u Pojasu Gaze.

Nakon Netanyahuova govora neki od demonstranata okupili su se ispred Union Stationa. Istakli su američke zastave ispred legendarne željezničke stanice, zapalili ih i sprejem ispisali riječi “Hamas dolazi” i “Oslobodite Gazu” na velikom spomeniku. Harris je taj vandalizam nazvala “protudomoljubnim i gnusnim činom”. SAD je stavio Hamas na popis terorističkih organizacija.

“Osuđujem paljenje američke zastave. Ta je zastava simbol naših najvećih ideala kao nacije i predstavlja obećanje Amerike. Nikada ju se ne bi smjelo na takav način oskvrnaviti”, rekla je Harris koja bi trebala biti demokratska predsjednička kandidatkinja na predsjedničkim izborima,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh