Vijesti

Hezbolah lansirao novu seriju raketa i dronova prema Izraelu

Pripadnici Hezbolaha večeras su izveli nekoliko operacija usmjerenih ka Izraelu. Među ovim operacijama su napadi na okupirani Safed sa 80 raketa, te na naselja “Kiryat Ata” i “Ahihud” sa ukupno 100 raketa.

U četvrtak navečer, Hezbolah ispalio je 80 raketa na grad Safed, na sjeveru Izraela, i 50 raketa na naselje “Kiryat Ata”, kao odgovor na izraelske napade na gradove, sela i civile u Libanu.

Pokret je također ispalio 50 raketa na naselje “Ahihud” i napao sjedište sjeverne komande izraelske vojske u bazi “Dado”, rezervno sjedište sjevernog korpusa, bazu rezervnog rasporeda Galilejske divizije i njene logističke skladište u “Amiyadu” serijom raketa.

Hezbolah je izveo i zračni napad, koristeći eskadrilu bespilotnih letjelica, na bazu “Shamshon”, koja služi kao centar za pripremu vojnika i regionalna jedinica izraelske vojske. Bespilotne letjelice su precizno gađale položaje oficira i vojnika.U drugoj operaciji, jedinice protuzračne odbrane Hezbolaha gađale su dva izraelska vojna aviona koja su dolazila iz pravca mora prema južnom libanskom gradu Adloun, prisilivši ih da napuste libanski zračni prostor.
Hezbilah je u svojim saopćenjima istakao da su ove operacije izvedene u znak podrške palestinskom narodu u Pojasu Gaze, pružajući pomoć njihovom otporu i braneći Liban i njegov narod.

U međuvremenu, vojna medijska služba Hezbolaha u Libanu objavila je snimke napada na aerodrom “Megiddo”, bazu “Amos” i fabriku “Zakhron”, koje pripadaju izraelskoj vojsci, na sjeveru okupirane Palestine.

Također, objavljen je video koji prikazuje napad na sjedište izraelske specijalne pomorske jedinice “Shayetet 13” u bazi “Atlit” na sjeveru okupirane Palestine, koji je izveden eskadrilom bespilotnih letjelica.

Uz to, Hezbolah je objavio video u kojem su prikazani neki od raketnih napada koje je Hezbolah izveo proteklih dana, zajedno sa pripremom i lansiranjem raketa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh