Vijesti

U HNK do sada 19 mrtvih, traga se za još šest osoba

Prema službenim podacima iz Štaba Civilne zaštite i MUP-a HNK, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenim područjima HNK, zaključno s ovim izvještajem, iznosi 19 mrtvih.

Od ukupnog broja smrtno stradalih, šesnaest je osoba iz Jablanice, tri iz Konjica. Prema podacima MUP-a, u Konjicu je aktivna potraga za dvije prijavljene nestale osobe, u Jablanici za njih četvero. Od 19 smrtno stradalih, jedno je tijelo još uvijek neidentificirano.

I dalje je u prekidu saobraćajna komunikacija između Mostara i Jablanice te Jablanice i Blidinja, dok se saobraćaj između Jablanice i Prozor-Rame odvija otežano.

Policija upućuje vozače na zamjenske pravce. Na dionici od Jablanice do Konjica mogu saobraćati osobna vozila i teretna vozila bez prikolice. Svi su koridori otvoreni za spasilačke i druge hitne službe,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh