Vijesti

Nažalost,broj žrtava u poplavama u BiH se povećao na 23

Prema službenim podacima iz Štaba Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a HNK-a, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenim područjima HNK-a, zaključno s ovim izvještajem, iznosi 20 mrtvih. Od ukupnog broja smrtno stradalih, 17 osoba je iz Jablanice, tri iz Konjica.

Jablanica, klizista i polave - Planinarsko društvo Prenj-Glogošnica

Prema podacima MUP-a, u Jablanici je aktivna potraga za tri prijavljene nestale osobe, u Konjicu za dvije. Od 20 smrtno stradalih, jedno je tijelo još uvijek neidentificirano.I dalje je u prekidu prometna komunikacija između Mostara i Jablanice, sanirane su ceste između Jablanice i Konjica te Jablanice i Prozor-Rame, dok je regionalna prometnica Jablanica – Doljani tek djelomice prohodna. Regionalna prometnica Ostrožac – Parsovići – Fojnica, kao i mjesne ceste Buturović Polje – Seonica – Višnjevice odnosno Kralupi – Trešnjevice nisu prohodne zbog značajnih oštećenja.Iz Hrvatske je pristiglo 15 stambenih kontejnera, a noćas se očekuje 20 dodatnih iz Turske. Građevinska operativa na terenu radi na pripremi za postavljanje kontejnerskog naselja u Goranskomu Polju.

Podsjetimo, u stravičnim poplavama koje su pogodile našu zemlju još tri osobe poginule su u Fojnici,piše Presmedia


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh