Vijesti

Tužilaštvo će tražiti još dva mjeseca pritvora za Mutapa i Dupovca

Tužilaštvo BiH zatražiće još dva mjeseca pritvora za Zijada Mutapa i Hasana Dupovca, koji se sumnjiče za organizovani kriminal i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić”.

Oni se terete da su prikrivali dokaze o okolnostima Dženanove smrti.

“Zatražit ćemo još 60 dana pritvora, i najvjerovatnije ćemo sutra uputiti taj prijedlog”, rekao je za “Klix.ba” portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS Hasan Dupovac i otac Alise Mutap Zijad Mutap uhapšeni su 1. februara, nakon čega im je određen pritvor koji prema rješenju Suda BiH može potrajati do 1. marta.

Podsjetimo da je Dženan Memić stradao prije pet godina, a da se porodica od tada bori da dokaže da je riječ o ubistvu, te da se njegove ubice i nalogodavci privedu pred lice pravde,pišuNezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh