Vijesti

UIO BiH: Oduzete cigarete i duhan vrijednosti oko 60.000 KM

Službenici UIO proveli su dvije akcije na područjima regionalnih centara Mostar i Tuzla

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BIH) proveli su dvije odvojene akcije na području Regionalnog centra Mostar i Tuzla pri čemu su privremeno oduzeli sitno rezani duvan i cigarete ukupne tržišne vrijednosti oko 60.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“U skladu s operativnim planom ‘Iznenađenje’ službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u saradnji sa službenicima PU Mostar, u mjestu Ortiješ, na putnom pravcu Buna – Mostar prilikom kontrole putničkog motornog vozilo, pronađeno je 1.660 paklica cigareta, bez akciznih markica, različitih robnih marki, namijenjenih za dalju prodaju. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 10.000 KM”, saopšteno je iz UIO BiH.

Kako se navodi u saopštenju, u drugoj operativnoj aktivnosti službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na području RC Tuzla uočili su vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duhana namjenjenog za daljnu distribuciju i prometovanje na području Tuzlanskog kantona.

“Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 250 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji je privremeno oduzet, kao i putničko motorno vozilo koje je korišteno za prevoz sitno rezanog duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 50.000 KM”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će protiv osumnjičene osobe biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh