Vijesti

Adnan Delić pojasnio kojim ugostiteljima će Vlada KS finansirati poreze

Dozvoljenim radom u ljetnim baštama ne smatra se da je uklonjena ova zabrana, istakao je Delić

Adnan Delić - Facebook

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić uputio je putem svog Facebooka nekoliko pojašnjenja o finansiranju poreza i doprinosa ugostiteljima za vrijeme zabrane obavljanja djelatnosti zbog pandemije.

– Zbog velikog broja upita koje dobijam u zadnjih nekoliko dana, a u vezi odluka kriznog štaba i Vlade KS koje se odnose na rad ljetnih bašti u okviru ugostiteljskih objekata, dužan sam napisati slijedeće.

Svim ugostiteljskim objektima kojima je Vlada KS svojom odlukom zabranila rad, bez obzira što im je rad dozvoljen u ljetnim baštama, Vlada KS će shodno obezbijeđenim finansijskim sredstvima finansirati pripadajuće poreze i doprinose za svaki radni dan za koji je svojom odlukom ugostiteljima zabranila obavljanje registrovane djelatnosti. Dozvoljenim radom u ljetnim baštama ne smatra se da je uklonjena ova zabrana.Javni poziv za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica po privredu KS izazvanih koronavirusom, u svrhu finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plate (FBiH) i pripadajućih poreza i doprinosa (FBiH) će biti raspisan najkasnije u narednih 15 dana, a odnosit će se na dva mjeseca u 2021. godini, mart i april.

Nadamo se da će se nastaviti pozitivan trend pada oboljelih u KS, nakon uvođenja postojećih mjera kriznog štaba i Vlade KS i da će se već krajem naredne sedmice ugostitelji vratiti svojim redovnim poslovnim obavezama u punom kapacitetu – napisao je Delić,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh