Svaka domaćica u svojim prvim kulinarskim danima uči da pravi supu koja je prilično jednostavna, ali knedle za supu umiju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.
Uspijeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.
Obavezno u smjesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lijepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvijek mutite razdvojeno, a to znači bjelance i žumance zasebno, prenosi Super žena.
Sastojci:
– 50 g kukuruznog brašna
– 40 g griza
– 80 ml jogurta
– 1/4 kašičice soli
– prstohvat šećera
– 1 jaje
– 1 kašika masti
Priprema:
Odvojite žumance i bjelance, pa žumance umutite sa šećerom. Bjelanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance. Lagano sjedinite i sipajte jogurt, prosijano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lijepo promiješajte. Uzmite dvije kašičice i stavite smjesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.