Vijesti

Tajna savršenih knedli je u 2 obična sastojka

Prava domaća supa uz ukusne knedle je uvijek odličan izbor za porodični ručak.

Svaka domaćica u svojim prvim kulinarskim danima uči da pravi supu koja je prilično jednostavna, ali knedle za supu umiju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.

Uspijeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.

Obavezno u smjesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lijepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvijek mutite razdvojeno, a to znači bjelance i žumance zasebno, prenosi Super žena.

Sastojci:
– 50 g kukuruznog brašna

– 40 g griza

– 80 ml jogurta

– 1/4 kašičice soli

– prstohvat šećera

– 1 jaje

– 1 kašika masti

Priprema:
Odvojite žumance i bjelance, pa žumance umutite sa šećerom. Bjelanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance. Lagano sjedinite i sipajte jogurt, prosijano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lijepo promiješajte. Uzmite dvije kašičice i stavite smjesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh