Vijesti

Alarmantan broj oboljelih od morbila

Ističu da je nažalost još uvijek veliki broj nevakcinisane djece i to je razlog pojave i širenja epidemije

Vakcinacija djece - Blogspot.com

Od proglašenja epidemije 26. januara ove godine, uposlenici Zavoda za javno zdravstvo KS na web stranici Zavoda svakodnevno ažuriraju podatke o broju oboljelih od morbila, rečeno je iz Ministarstva zdravstva KS.

– Do danas, u Kantonu Sarajevo je vakcinisano 6.909 djece, a broj oboljelih od morbila u Kantonu Sarajevo je 3.315. Broj oboljele djece je trenutno u opadanju, a vakcinacija se redovno obavlja u svim organizacionim jedinicama Doma zdravlja KS – naveli su iz Ministarstva.

Ističu da je nažalost još uvijek veliki broj nevakcinisane djece i to je razlog pojave i širenja epidemije.

– Usvojene mjere i dalje su na snazi, a Ministarstvo zdravstva KS, Zavod za javno zdravstvo KS i pedijatri u Kantonu Sarajevo kontinuirano pozivaju roditelje da vakcinišu svoju djecu, jer je vakcinacija protiv morbila najučinkovitija mjera za sprečavanje širenja epidemije.

Mjere su dostupne i na web stranici Ministarstva zdravstva KS, našim društvenim platformama, kao i na web stranici Zavoda za javno zdravstvo KS – rekli su,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh