BiH

Donesena odluka: Poznato kako će se zvanično zvati most Počitelj

Most na koridoru Vc, koji povezuje Bosnu i Hercegovninu s Europskom unijom, koncem kolovoza ili početkom rujna bit će pušten u promet.

most Počitelj na Koridoru 5C - screenshot

Ovaj impresivni objekt, najviši na cijelom koridoru, nalazi se na poddionici Počitelj – Zvirovići. Iako se tijekom gradnje često nazivao Počiteljski most, službeno će nositi naziv “Hercegovina”.

Odluku o imenu donijela je Uprava Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH na svojoj nedavnoj sjednici, otkrio je Radioteleviziji Herceg-Bosne, Denis Lasić, v. d. direktora J. P. Autoceste Federacije BiH.

Također, Lasić je gostujući u programu Radija Herceg-Bosne otkrio da će Most Hercegovina biti otvoren koncem kolovoza ili početkom rujna.

Podsjećamo, Most Hercegovina projektiran je kao kontinuirani prednapeti gredni most s glavnim rasponom od 147 metara, promjenjivog sandučastog poprečnog presjeka i jedinstvenom konstrukcijom za oba kolovoza, te stupovima monolitno povezanim s rasponskom konstrukcijom koja se izvodi slobodno konzolnom gradnjom.

Ukupna količina materijala ugrađena u most je 38.000 kubnih metara betona, 9.000 tona armature i 1.500 tona kablova za prednaprezanje, dok će u narednom periodu biti ugrađeno i 20.000 kvadratnih metara asfalta i hidroizolacije, piše RTV HB.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh