BiH

Iz BHMeteo najavljuju: Vraćaju nam se ekstremne vrućine, ponovo će lokalno biti 40 stepeni

Nakon kraćeg predaha, od sutra ponovo vrućine

Vrućine - nezavisne

Iako smo već na kraju mjeseca jula i uveliko smo zakoračili u ljetne dane, posljednjih dana svjedočimo promjenjivom vremenu. Temperature nisu na nivou onih ljetnih dana što nam ostavlja vremena da „predahnemo“ od vrućina koje donosi ovo ljeto.

Međutim, ektremne temperature će ponovo doći u našu zemlju. Na Facebook stranici BH Meteo najavili su ponovni dolazak esktremnih temperatura u Bosnu i Hercegovinu, prenosi Avaz.

-Osvanulo je svježe julsko jutro kakvih je falilo u dosadašnjem dijelu ljeta.

Na Bjelašnici (Rakitnica) svega 5°C, a i u nizinama većeg dijela zemlje temperature su se jutros nakon dužeg vremena spustile ispod 15°C.

Nakon kraćeg predaha, od sutra ponovo vrućine.

Vikend nam donosi dnevne temperature lokalno oko 40°C. Do kraja mjeseca bez značajnije kiše uz nastavak suše – napisali su na Facebook stranici BH Meteo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh