BiH

Slijedi nam hladan vikend sa padavinama: EVO KADA NAM PONOVO DOLAZE VEĆE TEMPERATURE

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U drugom dijelu dana, na vrhovima planina moguć je snijeg. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. Temperature zraka u Bosni između 10 i 16, a u Hercegovini od 15 do 22 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Temperature zraka između 11 i 16°C.

Nadolazeća hladnija i vlagom bogata zračna masa u narednih petnaest dana uzrokovaće nestabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Uz česte padavine, koje će biti intenzivnije u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim predjelima Bosne, izgledne su i niže temperature zraka, prenosi Novi.

Osjetno hladniji period očekuje se od 13. do 19. septembra, uz minimalne temperature zraka u Bosni od 5 do 10, a u Hercegovini od 9 do 14 °C, dok će maksimalne temperature u Bosni biti od 13 do 19 °C, a u Hercegovini od 16 do 21 °C.

Porast temperatura zraka prognozira se od 20. do 27. septembra, odnosno do kraja prognoznog perioda, s vrijednostima tokom jutra u Bosni od 11 do 16, a u Hercegovini od 14 do 19 °C. Tokom dana, temperature širom zemlje biće između 19 i 24 °C, saopćeno je iz FHMZ BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh