BiH

U BiH sutra stiže promjena, evo šta nas očekuje do kraja sedmice

Nakon nekoliko izrazito prohladnih i kišovitih dana, do kraja sedmice bi u našoj zemlji trebalo preovladavati vrijeme koje je prigodnije prosjeku za doba godine u kojem se nalazimo.

Oblačno vrijeme - DAN.ba

Tako bi od sutra trebalo doći do postopenog zatopljenja, a temperature bi lokalno mogle dostizati i do 23 stepena.

Kiše će, uprkos tome biti, ali bez ozbiljnijih padavina.

– Period niskih temperatura za ovo doba godine privodimo kraju, od sutra (17.09.) odmicanjem ciklona prema zapadu očekuje nas postepeno zatopljenje,pišePresmedia

Uz zatopljenje temperature će se vratiti u okvire prosjeka za ovo doba godine i iznosiće većinom između 14 i 20, lokalno do 23 °C.

Što se tiče vremena ove sedmice, dominiraće umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz lokalno kišu i pljuskove kroz veći dio sedmice. Bez obilnijih padavina. Nešto stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena je moguće krajem ove sedmice, piše BH Meteo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh