BiH

ZBRINJAVANJE! Sarajevo i Mostar spremni za primanje ozlijeđenih s ugroženih područja

Federalno ministarstvo zdravstva u stalnom je kontaktu s kliničkim centrima u Sarajevu i Mostaru, te zdravstvenim ustanovama u područjima pogođenim poplavama.

Federalno ministarstvo zdravstva u stalnom je kontaktu s kliničkim centrima u Sarajevu i Mostaru, te zdravstvenim ustanovama u područjima pogođenim poplavama, piše Hercegovina.

Klinički centri su spremni da prime sve ozlijeđene s ugroženih područja, te su osigurane dovoljne količine krvi i cjepiva protiv tetanusa, kao i mobilni timovi koji bi u slučaju potrebe bili poslani na teren u ugrožena područja.

Iz Federalnog ministarstva zdravstva napominju da nijedna zdravstvena ustanova u područjima zahvaćenim katastrofalnim poplavama nije onesposobljena, te da zdravstveni sustav trenutno funkcionira i pruža zdravstvene usluge.

Zdravstveni radnici u suradnji s nadležnim spasilačkim službama sudjeluju u pružanju pomoći ozlijeđenim osobama, s tim da je u pojedinim mjestima otežana komunikacija s ugroženim stanovništvom zbog prekinutih komunikacijskih veza.

Federalno ministarstvo zdravstva je, pored zdravstvenih ustanova i institucija, u kontaktu i s drugim nadležnim federalnim službama, a federalnog ministra zdravstva dr. Nediljka Rimca kontaktirao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr. Alen Šeranić i ponudio pomoć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh