BiH

Svake godine priča se da će biti ukinuto: Uskoro počinje zimsko računanje vremena

Svake godine priča se da će biti ukinuto ali za sada ova praksa ostaje

tuzlalive.ba

Zimsko računanje vremena 2024. se približava. Nemojte da zaboravite na pomjeranje kazaljki na satu. I svake godine priča se da će biti ukinuto ali za sada ova praksa ostaje.

Pa, kada je pomjeranje kazaljki na satu u 2024.? Pomjerite za jedan sat unazad između subote i nedjelje, odnosno za vikend 26. 27.10. 2024. rano ujutru da umjesto 3 sata bude 2, što znači da ćete spavati sat vremena duže.

Za sada u BiH i Evropi do daljeg ostaje promjena vremena na zimsko i ljetnje.

Mnoge zemlje to neće učiniti jer stručnjaci kažu da to nije dobro za zdravlje. Uostalom i sami ste primijetili da vam ovo pomjeranje nikako ne prija.

Azija i mnoge zemlje Afrike ne pomjeraju kazaljke na satu. Recimo, Turska, Rusija, Sirija, dio Meksika, Havaji, Arizona, Portoriko i dr. riješile su se ove štetne prakse.

Ali to radi većina evropskih zemalja, Australija, Južna Amerika i drugi, prenosi Magazin novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh