BiH

Meteorolozi upozoravaju: Očekujte jači pljusak u ovom dijelu Bosne i Hercegovine

Na sjeveroistoku Bosne u petak ujutro, 18. oktobra, sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno. Kiša je zabilježena u Hercegovini, zapadni, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne.

Kišno vrijeme - Twitter

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 7; Bijeljina, Srebrenica, Tuzla 8; Gradačac 9; Bihać, Doboj, Sarajevo 11; Banja Luka, Drvar, Prijedor, Sanski Most 12; Bugojno 13; Jajce, Livno, Trebinje 14; Široki Brijeg, Zenica 15; Mostar 16; Neum 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je viši od normalog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno jači pljusak je moguć u Hercegovini. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, na jugu zemlje do 23 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Padavine uglavnom u drugom dijelu dana. Dnevna temperatura zraka oko 17 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i proteklog dana, uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Povremena kiša će kod osjetljivih osoba dovesti do djelimičnog jačanja tegoba, pretežno uzrokovati lošije raspoloženje i manjak koncentracije. Moguće su i reakcije u vidu slabije glavobolje i reumatskih bolova. Temperature zraka i dalje umjerene i dosta ujednačene, što će uticati pozitivno na opštu sliku.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu 19.10.2024., pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne u Bosni postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 23 °C.

U nedjelju 20.10.2024., jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 24 °C.

U ponedjeljak 21.10.2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 15 do 20, na jugu zemlje do 24 °C.

U utorak 22.10.2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 16 do 21, na jugu zemlje do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Radiosarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh