Prvo mjesto zauzelo je tursko jelo tire köftesi, koje se pravi od janjetine ili kombinacije junetine i janjetine, prezle ili starog namočenog hljeba u mlijeku, bijelog luka i drugih začina.
Na drugom mjestu se našao poznati leskovački roštilj, na trećem mjestu američki burger, dok su na četvrtom i petom mjestu našli turski adana kebab i indijski keema gulaš.
Kada je riječ o drugim bh. jelima od mljevenog mesa, na listi su našli i ćevapi (kolektivno, odnosno bez konkretne podjele na lokalne specijalitete), koji su zauzeli 11. mjesto s ocjenom 4.4.
Sarajevski ćevapi su 22. najbolje ocijenjeno jelo od mljevenog mesa, dok su banjalučki ćevapi zauzeli 37. mjesto na listi Taste Atlasa.
Na listi se našlo i nama poznato jelo, a to je sarma, koja je označena kao jelo iz Turske. Ona je također u top 10, ali na devetom mjestu. Pljeskavica iz Srbije nalazi se na 26. mjestu, prenosi Klix.
