BiH

Tužilaštvo Banja Luka: Draško Stanivuković podstrekivao na nasilje

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas su potvrdili da će protiv Draška Stanivukovića (1993.) biti nastavljena istraga u redovoj proceduri, a nakon što je policija jučer protiv njega dostavila izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nereda.

Draško Stanivuković - RAS Srbija

Stanivuković je, nakon ispitivanja, pušten da se brani sa slobode, jer nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora predviđeni Zakonom o krivičnom postupku RS.

Osumnjičeni je od 27. do 30. decembra 2018. godine, na teritoriji Grada Banja Luka, učestvovao u grupi većeg broja ljudi, te podstrekavao ozbiljnom prijetnjom na izvršenje nasilja, zbog čega je došlo do ugrožavanje javnog reda i mira, te ugrožavanja sigurnosti dvije osobe – potvrdili su iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Za Stanivukovićem, kao i za Davorom Dragičevićem, te još nekim osobama iz grupe “Pravda za Davida”, bila je raspisana potraga zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje 30. decembra, nakon protesta u Banjoj Luci, saopšteno je ranije iz policije.

Policija je zbog činjenja prekršaja i kršenja zakona zabranila okupljanja grupe “Pravda za Davida”, a sinoć su od njih tražili i da se ne zadržavaju ni u dvorištu pravoslavne crkve u Banjoj Luci.

Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, spriječavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe ‘Pravda za Davida’ će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom – upozoreno je ranije iz Policijske uprave Banja Luka, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh