Sarajevska čaršija posebno miriše za vrijeme ramazana. Neizostavni dio iftarske sofre su somuni koji nisu isti za vrijeme drugih mjeseci, piše “Face.ba“.
Posebnost im daju sjemenke ćurokota, začina na koji mirišu sarajevske mahale.
Naša novinarka Adna Ganibegović posjetila je pekaru Alifakovac gdje se dnevno napravi veliki broj somuna.
Iako je riječ o najjednostavnijoj vrsti hljeba za koji je osim brašna potrebno malo soli i vode, pravi ramazanski somun mogu spremiti samo majstori svog zanata.
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...