Tokom ”Ćevap festa”, banjalučke ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama taj, gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista, prenosi “Fena”.
”Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog ‘Ćevap festa’, ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, također, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje”, poručili su organizatori, za “Fenu”. Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – ”Kod Muje”, a u stopu ih prate ”Zlatna kruna”, ”Biljana” i ”Stari recept”. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali sudionici– ”Zamola”, ”Mira M”, ”Limun žut”, ”Druga priča” i ”Akvana”.
Manifestaciju su organizirali Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije grada na Vrbasu.