BiH

Iz Visokog kreće najtužnija kolona: Smiraj za devet žrtava u Potočarima

Iz Visokog jutros za Potočare kreće još jedna tužna povorka. Tri kombija prevest će tijela s posmrtnim ostacima žrtava genocida iz 1995. godine, koji će ovog 11. jula konačno naći smiraj u Memorijalnom centru u Srebrenici.

Kamion sa tabutima - Radiosarajevo

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine biće ukopani: Sead (Huso) Hasanović rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro ( Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

Kolona kreće iz Visokog u 10 sati s prigodnim vjerskim programom.

Nakon toga će nastaviti put prema Ilijašu, Vogošći, te Predsjedništvu BiH u Sarajevu, gdje se dolazak očekuje u 12 sati.

Od Predsjedništva BiH kolona preko Romanije ide ka Potočarima.

Inače, Kenan Karavdić, direktor JKP “Gradska groblja” Visoko, podsjetio je da ovo preduzeće od 2003. godine učestvuje u organizaciji, ekshumacijama, identifikacijama i ukopu stradalih Srebreničana u genocidu 1995. godine, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh