BiH

Ambasada SAD: Posljednje prijetnje Kalabuhova su opasne, neodgovorne i neprihvatljive

Nijedna treća strana nema pravo glasa u sigurnosnim aranžmanima između NATO-a i suverenih zemalja, istakli su

n1

Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov, gostovao je na Federalnoj televiziji gdje je istakao da su Milorad Dodik i Dragan Čović ljudi BiH, i da oni štite interese BiH, a ne Ruske Federacije.

Istakao je da oni štite interese BiH, te je ponovio da Rusija ne podržava visokog predstavnika u našoj zemlji Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

Povodom ovog intervjua, oglasila se i Ambasada SA>D u BiH na zvaničnom Twitter profilu.

– Posljednje prijetnje ruskog ambasadora Bosni i Hercegovini su opasne, neodgovorne i neprihvatljive. Nijedna treća strana nema pravo glasa u sigurnosnim aranžmanima između NATO-a i suverenih zemalja. Nastavit ćemo čvrsto stajati uz Bosnu i Hercegovinu dok preduzima neophodne korake da osigura svoje mjesto u evroatlantskoj zajednici naroda – napisali su na Twitteru. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh