BiH

Mladi Muftijstva goraždanskog obilježili Dan bijelih traka

Mreža mladih Muftijstva goraždanskog i ove godine simbolično je obilježila Dan bijelih traka, u znak sjećanja na nevine žrtve Prijedora.

fena

Nošenjem bijelih traka oko lijeve ruke, članovi Mreže mladih podsjetili su na 31. maj 1992. godine kada je Krizni štab Općine Prijedor primorao nesrpsko stanovništvo da svoje kuće i stanove označe bijelim zastavama, a ukoliko se kreću gradom da moraju nositi bijelu traku oko ruke.

– I mi na ovaj način dajemo doprinos da se ne zaboravi taj period kao ni 3.179 žrtava Prijedora među kojima i 102 djece. Mreža mladih Muftijstva goraždanskog daje svoj doprinos obilježavanju i drugih bitnih datuma iz naše novije historije – kazala je članica Mreže mladih Muftijstva goraždanskog Sara Kadrić.

Dan bijelih traka obilježava se u gradovima širom BiH, mirnom šetnjom sa bijelom trakom oko lijeve ruke, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh