BiH

Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje za dane vikenda u BiH

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle i niskih oblaka. Slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stupnja.

Nedjelja – u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stupnjeva.

Ponedjeljak – u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZ BiH, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh