BiH

BHMeteo upozorava: Pred nama nesnosne vrućine – evo kada će biti najgore

BHMeteo izdao je upozorenje za nadolazeće vrućine koje će svoj vrhunac dostići u četvrtak (20. juni) i petak (21. juni), kada se očekuju temperature između 34 i 39°C, dok će na jugu i sjeveru zemlje mjestimično dosegnuti i do 41°C.

vrućina - Fokus

Meteorolozi predviđaju postepeno popuštanje žege tokom vikenda, 22. i 23. juna, uz pad temperatura.

Uz smanjenje vrućina, postoji mogućnost lokalnih pljuskova s grmljavinom, koji bi mogli označiti početak nestabilnijeg i manje vrućeg perioda treće dekade juna.

Građanima se savjetuje da poduzmu odgovarajuće mjere zaštite od visokih temperatura, kao što su izbjegavanje direktnog izlaganja suncu u najtoplijem dijelu dana, konzumiranje dovoljno tekućine, te korištenje zaštitnih sredstava kao što su kape i sunčane naočale.

Posebno se apelira na starije osobe, djecu i kronične bolesnike da se pridržavaju preporuka zdravstvenih stručnjaka kako bi izbjegli zdravstvene probleme povezane s vrućinama, prenosi Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh