BiH

Dodik se pohvalio radnom sedmicom iza sebe pa okrivio strance za “skrnavljenje” Dejtona

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vrlo je aktivan na društvenim mrežama, posebno X-u. Pohvalio se radnom sedmicom iza sebe i objavio video u kojem se vidi gdje je sve boravio tokom proteklih dana. Nije moglo proći ni bez kritike, ovaj put okrivio je strane za “skrnavljenje” Dejtona.

Milorad Dodik - N1

“Republika Srpska sprovodi i poštuje sve što je potpisano u Dejtonskom sporazumu, ali isto tako odbija da primijeni, poštuje i sprovodi ono što je nametnuto mimo tog sporazuma. Nebrojenim nametanjima i svojevoljnim prekrajanjem dogovorenog i potpisanog, strani zavojevači su trajno i nepovratno oskrnavili Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, želeći da svedu entitete na rang lokalnih organa. Ne samo da nisu uspjeli u svojim namjerama, već su Republici Srpskoj dali novu snagu i političku mudrost. Republika Srpska jeste strana, subjekt i potpisnik svih aneksa Dejtonskog sporazuma”, naveo je Dodik.

Podsjetimo, Vijeće za implementaciju mira – PIC jasno je u zaključcima dvodnevne sjednice naglasio kako Republika Srpska nije potpisnik Dejtona, da entiteti unutar Bosne i Hercegovine nisu države već da postoje isključivo na osnovu Ustava BiH i nemaju nikakav vlastiti suverenitet.

Potom je pobrojao svoje sastanke i putovanja u prethodnoj sedmici, prenosi n1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh