BiH

Dodik najavio tužbu protiv članova CIK-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je SNSD spreman za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

Milorad Dodik - N1

“Ozbiljno smo radili, pripremamo se. Naši koalicioni odnosi su dobri. Mi želimo pobjedu na mjestu gradonačelnika, a to je naš kandidat”, poručio je Milorad Dodik nakon održane sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Tvrdi i da je ekonomska situacija u RS stabilna.

“Razgovarali smo o ekonomskoj situaciji koja je, moram reći da je ona stabilna. Mi smo izvršili sve obaveze. Ima najveći broj ikada zaposlenih, naša prosječna plata i dalje raste i SNSD procjenjuje da je i pored prepreka osoblja iz ambasada da RS u takvim nemogućim okolnostima pokazuje sposobnost”, kaže Dodik, prenosi Novi.

Dodaje i da su pristali na usvojeni budžet na državnom nivou jer se će se neke stvari s tim odblokirati.

“Odbacujemo svu proceduru vezano za ti blamažu oko četiri delegata u Domu naroda. Radi se o mešetarenju, na kraju prošlih izbora u Federaciji su se birali na osnovu famoznih kuglica i zamislite slučaja da je svih devet SDA dobila”, poručuje.

“Privatne članove” izborne komisije će, kaže, tužiti.

“Neće nikada Vuković položiti zakletvu, tako da neće ući u Dom naroda. Ovdje neki šef američke kancelarije obilazi banke, prijeti im, bit će upozoren ovih dana. Ako ne prestane, protjerat ćemo ga iz Banjaluke”, kaže Dodik, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh