BiH

Murphy: SAD nastavljaju podršku svima koji još uvijek tragaju za voljenima

“Sjedinjene Američke Države nastavljaju podržavati sve one u BiH koji nastavljaju tragati za voljenima izgubljenima u genocidu u Srebrenici i ratu 1992-95”, poručio je Murphy.

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy danas se u Sarajevu, zajedno s građanima BiH, predstavnicima vlasti u BiH i međunarodne zajednice, poklonio žrtvama genocida u Srebrenici kojima će ove godine biti klanjana kolektivna dženaza u Memorijalnom centru u Potočarima.

“Sjedinjene Američke Države nastavljaju podržavati sve one u BiH koji nastavljaju tragati za voljenima izgubljenima u genocidu u Srebrenici i ratu 1992-95”, poručio je Murphy.

Pored njega, žrtvama genocida počast su odali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, visoki predstavnik Christian Schmidt, reisul-ulema u BiH Husein ef. Kavazović, potpredsjednici FBiH Igor Stojanović i Refik Lendo, delegacije Kantona Sarajeva…

Nakon Sarajeva kolona će se kretati ka Lapišnici na putu ka Srebrenici, a očekivani dolazak kolone u Srebrenicu je u popodnevnim satima.

Adel Šabanović, preživjela žrtva genocida je razgovarao sa visokim predstavnikom Schmidtom ispred zgrade Predsjedništva BiH, a za Vijesti.ba kazao je kako je međuanrodna zajednica tu, ali i naglasio da je također bila ’95 godine, kada je u UN-ovoj zaštićenoj zoni Srebrenica počinjen genocid nad Bošnjacima, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh