BiH

‘Padaju’ rekordi u Mostaru: U hladu izmjereno blizu 50 stepeni

Službe hitne medicinske pomoći bilježe povećan broj intervencija

Mostar - Hayat

Ekstremni toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu ove sedmice, najviše pogađa Mostar, gdje temperature dosežu nevjerovatnih 50 stepeni Celzija u hladu.

Službe hitne medicinske pomoći bilježe povećan broj intervencija, a ljekari upozoravaju građane da ostanu u zatvorenom prostoru koliko god mogu, nose laganu odjeću, jedu laganu hranu i redovno se hidriraju. Pokrivala za glavu, poput šešira, također su preporučljiva, prenosi Hayat.

Građani Mostara navikli su na visoke temperature, ali noćna vrućina stvara dodatne probleme. Prema fotografiji koja je stigla na adresu Crne Hronike, temperatura u hladu već oko 10:45 sati doseže blizu 50 stepeni.

U podnevnim i večernjim satima rijetko se može vidjeti nekoga na mostarskim ulicama. Stanovnici se sklanjaju u klimatizirane prostorije ili traže osvježenje na bazenima i rijekama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh