Crna hronika

Uhapšen maloljetnik koji je danima lažno dojavljivao da su postavljene bombe u sarajevskim školama

U večerašnjoj akciji Uprave policije MUP-a KS, Federalne uprave policije i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, slobode je lišen maloljetnik, učenik jedne sarajevske srednje škole, zbog postojanja osnova sumnje da je u više desetina navrata lažno dojavio o postavljenim bombama u školama.

policija Sarajevo - Avaz

Akcija je izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Nakon kriminalističke obrade u Upravi policije MUP-a KS, maloljetnik će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS. Zbog zaštite maloljetnika u krivičnom postupku, druge informacije nećemo saopštavati”, kazala je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

Podsjetimo, dojave o bombama u školama širom Kantona Sarajevo pristizale su svakoga dana već duži period. Zbog toga, nastava je u većini škola otkazivana ili održavana online. Velike štete su pričinjenje ovim krivičnim potezom, ali su ove dojave također uznemirile roditelje i učenike. Sutra je planiran i sastanak Vijeća roditelja KS i resornog ministarstva, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh