Crna hronika

Detalji smrti Džejle Drapić: Stomatolog od porodice tražio “da mu ne udaraju na egzistenciju”

Ne stišava se bura nakon smrti Džejle Drapić, tinejdžerke iz Sarajeva koja je preminula nakon komplikacija prilikom stomatološke intervencije.

Džejla se liječila u stomatološkoj ordinaciji “Mekić” u vlasništvu doktora Harisa Mekića.

I dok se čekaju rezultati obdukcije, nakon čega će precizno biti utvrđeno kako i zbog čega je nesretna djevojka preminula, šokantno je ponašanje ljekara na koje niko nije ostao imun, a pogotovo članovi porodice preminule Džejle Drapić. Kako piše “Avaz”, nakon što su iz porodice Drapić uputili poziv stomatološkoj ordinaciji tačnije doktoru stomatologu Harisu Mekiću, s druge strane uslijedio je šokantan odgovor.

– Ne udarajte mi na egzistenciju – rekao je doktor Mekić na zaprepaštenje članova porodice. Slično je odgovorio i novinarima: “Molim vas da poštujete moju privatnost”.

Neovisno o tome ko je kriv za veliki gubitak, u teškim trenucima za porodicu Drapić, minimum je bio izraz žaljenja zbog smrti djevojke,piše Presmedia

Podsjetimo, o cijelom slučaju obaviješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh