Crna hronika

NAPIO SE, KUPIO PLASTIČNI PIŠTOLJ, PA OPLJAČKAO POŠTU U BANJOJ LUCI I ODMAH UHAPŠEN

Ante Čulić iz Splita jedan je od osuđenika koji zatvorsku kaznu služi u KPZ-u Banja Luka.

Ante Čulić - Hayat.ba

Osuđen je zbog pljačke pošte. Međutim, ovo mu nije prvi susret sa zatvorom. Osuđivan je ranije u Hrvatskoj zbog krijumčarenja ljudi. Prebacivao je uglavnom Kurde i Kosovare, a dio rute krijumčarenja išao je preko BiH. Ante kaže da su krijumčari često varali migrante tako što bi ih dovezli do neke destinacije kazavši im da je to Italija. Krijumčarenje je Anti donosilo dobru zaradu. Zarađivao je Ante eure, ali zaradio je 4 godine robije, piše “Hayat“.

Nakon odsluženja kazne igrom slučaja Ante se zadesio u Banjoj Luci. Majka mu je porijeklom iz ovog grada i došao je u posjetu ujaku, međutim u Banjoj Luci pravi novo krivično djelo. Naime, pekla se rakija, a nakon što je Ante popio čašicu više sjeo je na bicikl i uputio se prema pošti kako bi je opljačkao.

Iz pošte je otuđio 500 maraka. Međutim, prije nego što je i stigao potrošiti taj novac, Ante je uhapšen i to 500 metara dalje.

Pogledajte ispovijest…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh