Crna hronika

Ko su Spahovići? Benjamin, Izo i Tomo. Pljačke, iznude i zatvor. Reality, tuče i žene

Sinoć su uhapšeni Benjamin Spahović (22) i Nedim Hasić (24), koji se sumnjiče za pljačku benzinske pumpe “Hifa Petrol” u naselju Ugorsko.

Izo Tomo i Benjamin

Sarajevska policija oglasila je jutros s detaljima o potjeri koja se sinoć odvijala od Vogošće do Kovačića, gdje su sustignuti i uhapšeni osumnjičeni, piše “Source“.

“NN lice je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke “rover”, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekalo drugo NN lice, udaljilo u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za istim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo”, kažu iz policije.

Kod osumnjičenih je pronađen novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenje spomenutog krivičnog djela.

Uhapšeni su odranije poznati po činjenju krivičnih djela. Hasić je ranije hapšen zbog razbojništava.

Ko je Benjamin Spahović?

Benjamin Spahović je poznat i kao MMA borac, te učesnik u srbijanskom realityju ‘Parovi’, gdje je svakodnevno pokazivao da se radi o konfliktnoj osobi, jer se stalno tukao. Iako je imao ženu i dijete, sa više djevojaka je tamo svakodnevno pred kamerama vodio ljubav. Čak je i roditelje uveo u reality. U vezi je sa Minom Hadžijusufović kojoj je prije nekoliko dana zapaljen automobil u naselju Dobrinja. Navodi se da je upravo on kupio Mini automobil koji je zapaljen. Spahović i Mina su se zabavljali tri godine, a tokom njihove veze Benjamin se viđao i sa Aleksandrom, koja je zatrudnila i rodila mu kćerku Rejnu. To je bio razlog Benjaminovog i Mininog raskida navodno, ali MMA borac nikada nije prebolio svoju najveću ljubav. Spahović je u realityju “Parovi” nevjenčanu suprugu Aleksandru prevario sa čak četiri djevojke, a potom je molio producente rijalityja da uvedu i Minu.

Ko je Izedin Izo Spahović?

Benjamin Spahović je sin Ize Spahovića koji je 2016. godine sa Amarom Adrovićem uhapšen zbog iznude milion konvertibilnih maraka. Njih dvojica su uhapšeni u privatnom objektu Izedina Spahovića, takozvanim Kulama Bistrik. Spahovića se dovodilo u vezu sa kamatarenjem nekoliko osoba na području Sarajeva. U maju 2015. godine Izo Spahović je uhapšen zbog sumnje da je iz Golfa 7, koji je u vlasništvu njegovog Taxi udruženja Adi i Benjo, u naselju Grbavica pucao iz vatrenog oružja na drugo vozilo.

Ko je Tomislav Tomo Spahović?

Sin Izedina Spahovića i brat Benjamina Sphovića, Tomislav Tomo Spahović, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA boraca, je u pritvoru 7, 5 godina zbog ubistva Amila Geca. Nadzorne kamere u ulici Nusreta Prohića snimile su trenutak kada je Tomislav Spahić ispalio najmanje pet hitaca u vozilo u kojem se nalazio Amil Gec. Snimku na kojem se vidi da Spahović i dalje intezivno trenira u zatvoru, objavio je Arlis Aro Nišić, kojem je, također, suđeno za umiješanost u ubistvo Geca.

PRIJE NEKOLIKO TRENUTAKA DOBIO SAM NAJBOLJI NOVOGODUSNJI POKLON…BOLJI NISAM MOGAO NI POŽELITI…IZ KPZ ZENICA NAZVAO ME MOJ PA NE ZNAM VISE NI KAKO DA GA NAZOVEM…BRAT JE MALA RIJEC…NAZVAO ME MOJ TOMISLAV SPAHOVIC…POSTO IMAMO GOTOVO ISTE PRIJATELJE A NEPRIJATELJE ISTE ZAMOLIO ME DA SVIM NJEGOVIM PRIJATELJIMA POZELIM SVE NAJBOLJE U NASTUPAJUCOJ 2017 GOD DA IH PROVEDU U ZDRAVLJU I RAHATLUKU SA SVOJIM NAJMILIJIMA I DA IM SE SVE ZELJE OSTVARE…P.S I JA LICNO PRIDRUZUJEM SE NJEGOVIM ZELJAMA I USPUT OBJAVLJUJEM JEDAN KRATAK VIDEO DA I PRIJATELJI I NEPRIJATELJI VIDE KAKO "THE BEAST" PROVODI ZATVORSKE DANE… ZAO MI JE DUSMANI ALI MOJ TOMO JE NESALOMLJIV KAO STO VIDITE….KOLIKO JE ON DOBAR I VELIKI COVJEK DOKAZUJE CINJENICA DA JE NASAO VREMENA I SJETIO SE SVOJIH PRIJATELJA DA IM POZELI SRETNU NOVU GOD…HVALA NEBESIMA STO TE IMAM…

Gepostet von Arlis Aro Nišić am Samstag, 31. Dezember 2016


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh