Crna hronika

Gračanlija prijetio predsjednici bh. entiteta RS

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje je podnesen protiv A.S. iz Gračanice.

Željka Cvijanović - banjalukain

Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP RS podnijelo je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci dva izvještaja zbog počinjenih krivičnih djela javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, te neovlaštena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluge i krivično djelo prevara.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje je podnesen protiv A.S. iz Gračanice.

On je osumnjičen da je 15. februara 2020. godine e-mailom uputio prijetnje Službi predsjednika RS.

Prijetnje i vrijeđanja su, kako se saznaje, bile uglavnom na nacionalnoj osnovi.

Izvještaji za druga dva pkrivična djela – neovlaštena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluge i prevara, su podneseni protiv N.S. iz Istočnog Sarajeva.

Osumnjičeni je na društvenoj mreži Facebook kreirao profile ”Milanko Andjusic NB” i ”Pavle Simovic”, te se od 2016. godine, pa do kraja 2019. godine predstavljao kao zaposlenik ”Nove Banke” a.d. Banja Luka i ”Addiko Banke” a.d. Banja Luka, neovlašteno koristeći poslovno ime i znak pomenutih banaka. Na taj način dovodio je u zabludu lica iz inostranstva, obećavajući im zaposlenje, odnosno rad na daljinu za pomenute banke, te je u ime posredovanja za zaposlenje od više lica iz inostranstva uzimao novac – saopšteno je iz MUP RS

On je na ovaj način oštetio 140 osoba iz 41 zemlje, a ukupna šteta iznosi 21.000 КM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh