Crna hronika

Tuzlanski kanton: Novih 26 pozitivnih na koronavirus, preminuo muškarac iz Sapne

Pozitivno je 26 pacijenata.

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, u posjednja 24 sata, urađeno je 211 testova na koronavirus, a pozitivno je 26 pacijenata, saopćeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

S novih 26 pozitivnih broj aktivnih slučajeva koronavirusa u TK sada iznosi 676. Hospitalizirano je 58 osoba, a od toga su dva pacijenta priključena na respiratore.

U posljednja 24 sata na području TK preminuo je stariji muškarac iz Sapne koji je pored koronavirusa imao i brojne komorbiditete.

Novi pozitivni sluajevi dolaze iz osam općina TK i to pet iz Lukavca, po četiri iz Gračanice, Teočaka i Živinica, tri iz Gradačca i po dva iz Kalesije, Srebrenika i Tuzle, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh