Crna hronika

Preminuo bivši glavni državni tužilac Goran Salihović

Bivši glavni državni tužilac Goran Salihović preminuo je sinoć u Tuzli.

Goran Salihović - Doznajemo.com

Salihović je preminuo sinoć na UKC Tuzla nakon kraće bolesti, potvrđeno je za N1.

Salihović je rođen u Tuzli 1959. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1986., a već naredne godine se zapošljava kao operativni analitičar u Službi unutrašnjih poslova u Lukavcu.

Nakon isteka prve polovine mandata glavnog tužioca Salihović se krajem septembra 2016. godine suočio sa disciplinskom tužbom Ureda disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Odmah je privremeno suspendovan sa te funkcije, a kasnije i smijenjen i premješten na mjesto tužioca Tužilaštva BiH, sa kojeg je također suspendovan. Disciplinska komisija je presudila da je svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva te da je namjerno davao lažne, obmanjive ili nedovoljne informacije u vezi sa prijavama na radno mjesto, disciplinskim stvarima te pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh