Crna hronika

Zbog droge u Mostaru privedene 24 osobe

Tokom akcije privedene su 24 osobe, saopćeno je iz MUP-a HNK-a.

Policija FBiH - Nezavisne.com

Policijski službenici Sektora krim policije (SKP) Ministarstva unutarnjih poslova HNK, uz asistenciju pripadnika MUP-a ZHK, proveli su od četvrtka 27. do nedjelje 30. juna akciju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga na području grada Mostara, a vezano za održavanje raznih manifestacija u ovom gradu.

Tokom akcije privedene su 24 osobe, saopćeno je iz MUP-a HNK-a.

U saopćenju se dodaje kako su u prethodnom periodu prikupljena saznanja da će na ovim događajima biti prisutne osobe koje se dovode u vezu s kaznenim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tri osobe su ispitane u svojstvu osumnjičenih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Od toga, dvije osobe su državljani BiH, a jedna državljanin Republike Hrvatske.

MUP HNK navodi i kako je privremeno oduzeto 10 grama neidentificirane bijele materije, 10 grama neidentificirane biljne materije, neidentificirane gljive, digitalne vage i mobiteli.

Pored navedenih osoba, u ovim policijskim aktivnostima 18 osoba je ispitano u svojstvu osumnjičenih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ”Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Govoreći o državljanstvima osumnjičenih osoba, MUP HNK-a ističe da se radi od jednom državljaninu Njemačke, jednom hrvatskom državljaninu i 16 državljana Bosne i Hercegovine.

Od ovih osoba privremeno je oduzeta neidentificirana biljna materija, dok su tri osobe saslušane u svojstvu svjedoka, zaključeno je u saopćenju, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh