Humanost

RO “Merhamet” Mostar: Svi resursi u funkciji podrške ugroženom stanovništvu na području Jablanice i Konjica

Svi resursi Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar su u funkciji podrške ugroženom stanovništvu u Konjicu i Jablanici, te na raspolaganju Kantonalnom štabu civilne zaštite HNK-a.

Merhamet Mostar - Mostarlive.ba

Aktivnosti Merhameta i volonteri jučer i danas su konstantno pomagali u pružanju podrške kako ugroženom stanovništvu tako i timovima za spašavanje u Jablanici i Konjicu.

Merhamet Mostar – Mostar live

“Naša Narodna kuhinja u Jablanici cjelodnevno priprema hranu i tople napitke, te dostavlja na teren. Mnoštvo je volontera koji nam pomažu u kuhinji te nam na taj način olakšavaju kako bi pomoć blagovremeno stigla do svih onih kojima je neophodna.

Merhamet Mostar – Mostarlive

Danas su našu kuhinju u Jablanici posjetili reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac i Ibrahim Milanović šef Ureda za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, gdje se uvjerili na licu mjesta koliko i na koji način Merhamet zajedno i u koordinaciji sa mnogobrojnim volonterima i partnerskim organizacijama pruža podršku ugroženom stanovništvu i timovima koji rade na spašavanju i pronalasku nestalih osoba.

Reis Kavazović – Mostarlive

Narodna kuhinja u Jablanici – Mostarlive

Koristim ovu priliku da se zahvalim svim volonterima koji nam nesebično pomažu i svima koji nas podržavaju” – objavio je Adnin Hasić, direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar, piše Mostarlive.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh