Politika

Zelenika: “Čovićev odlazak na dan RS-a je sramotan, zna se ko je počeo rat na našem otoku”

Bivša zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH i članica HDZ-a 1990 Diana Zelenika izjavila je kako je pojavljivanje delegacije HDZ-a BiH na čelu s Draganom Čovićem na proslavi neustavnog Dana RS-a sramotno i da se tako ne gradi konstitutivnost sva tri naroda.

Diana Zelenika - Face.ba

“Za mene je to sramotno. Zna se ko je počeo rat na našem otoku. Zna se ko je protjerao Hrvate i Bošnjake iz Republike Srpske. Na taj način se ne gradi konstitutivnost sva tri naroda”, kazala je Zelenika za “Klix“.

Komentarišući saopštenje HDZ-a BiH u kojem su za sve okrivili medije iz Sarajeva, Zelenika ističe da se mora pronaći dežurni krivac.

“Oni godinama lične interese brane nacionalnim. Da bi to zataškali moraju naći dežurnog krivca. Zbog toga sam ja, na neki način, izdajica hrvatskog naroda, a ja sam se sve vrijeme borila za konstitutivnost sva tri naroda na prostoru cijele BiH, uključujući i RS”, rekla je Zelenika.

Ona je podsjetila na vapaje biskupa Komarice te podatak da je od 220.000 Hrvata u bh. entitetu RS danas ostalo njih blizu 8.000.

“To što se ne mogu birati legitimni predstavnici Bošnjaka i Hrvata u RS-u, to nekima ne smeta. Zato što se lična korist mora braniti nacionalnim interesima”, smatra Zelenika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh