Politika

Višković: BiH je danas sahranjena, šteta što Emir Kusturica nije tu…

Predsjednik Vlade RS i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković obratio se medijima nakon napuštanja sudnice nakon pretresa u predmetu protiv predsjednika RS Milorada Dodika.

Radovan Višković - vijesti.ba

On je u svom obraćanju Sud i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nazvao “cirkusom od državne institucije”. Usto, on je mišljenja i kako je danas sahranjena Bosna i Hercegovina, ali i da ona nema nikakvu budućnost.

“Ako smo mi postali robovi jedne ambasade u BiH i nekih službenika koji kroje sudbinu svih građana, nemojte se zavaravati – na red će doći i Bošnjaci, Hrvati… Nije slučajno da je moj kolega Novalić već dobio četiri godine sudsku presudu. Ovo naprosto nigdje na svijetu nema, velika je šteta što ovdje nema Emira Kusturice koji bi mogli napraviti neki skeč i nasmijavati građane na osnovu ovoga”, kazao je Višković.

Višković ističe i kako bi ovo moglo biti poučno štivo kako se u jednoj demokratskoj zemlji, kako on tvrdi, krše norme.

“Vi zamijenite sudiju, a okrivljenu stranu i ne obavijestite o tome?! Najmanji broj krivičnih predmeta ima u Sudu BiH, pa su nju izvukli iz bubnja. Nije tačno. Izvukli su je u ambasadi, čak se vidjelo i da su joj napisali šta treba da kaže i ona se toga slijepo drži. Ne znam ni kako se zove ta žena, znam samo da je bila i pomoćnica ministra u Vladi FBiH, dakle visokopozicionirana u stranačkim organima SDA. Ona ni po kom kriteriju ne bi mogla učestvovati u ovakvom predmetu, koji od samog početka nosi proces političkog procesa i progona”, dodao je.

On je u svom obraćanju zaključio i kako je radnja koja se stavlja na teret Dodiku urađena prije 8.8. prošle godine, a optužnica se pokreće poslije tog datuma, što znači prije nego što je Schmidt nametnuo zakon, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh