Region

Milo Đukanović obaviješten da se na njega sprema atentat: Organizatori navodno iz susjedne države

Bivši predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, obavijestio je crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat, saopšteno je „Vijestima“, iz njegovog kabineta.

Milo Đukanović - Twitter

Iz Uprave policije kasno sinoć su za „Vijesti” rekli da ne raspolažu informacijama koje bi ukazivale na planirane aktivnosti u cilju ugrožavanja bezbjednosti bivšeg predsednika Mila Đukanovića.

U Agenciji za nacionalnu bezbjednost nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” o ovome.

„Navedenu informaciju bivši predsjednik dobio je od pojedinih međunarodnih zvaničnika iz obavještajne zajednice i sa tim je obavijestio državne organe“, odgovorili su iz Đukanovićevog kabineta na pitanje da li ga je neko iz sektora bezbjednosti obavijestio da je njegovo obezbjeđenje pod rizikom, odnosno da se na njega sprema atentat.

Nije odgovoreno ko je i kada Đukanoviću prenio ovu informaciju.

Izvor blizak Đukanoviću rekao je da ga je visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova obavijestio da organizovana kriminalna grupa iz susjedne države navodno planira da izvrši atentat, u saradnji sa službama bezbjednosti druge susjedne države, prenosi Novi.

„Prema članu 18. Zakona o predsjedniku Crne Gore, po prestanku funkcije, predsednik ima pravo na trajno lično obezbjeđenje u skladu sa bezbjednosnom procjenom koju utvrđuje nadležni organ, u skladu sa zakonom. U skladu sa pozitivnim propisima, Agencija za nacionalnu bezbjednost je nadležna za izradu izvještaja o bezbjednosnoj procjeni prijetnji“, saopšteno je iz Uprave policije.

Odgovarajući na pitanje da li je Đukanoviću povećano obezbjeđenje, iz njegovog kabineta saopšteno je da je ono smanjeno.

„Promjene u obezbjeđenju u tom periodu dešavale su se do te mjere da je obezbjeđenje u mjestu prebivališta bivšeg predsjednika ukinuto tokom dnevne smjene.

Istakli su i da crnogorske bezbjednosne službe nisu zvale ni Đukanovića ni njegovog koordinatora za bezbjednost na razgovor kako bi ukazali na potencijalnu opasnost.

Nije bilo inicijative za razgovor predstavnika službi bezbjednosti“, rečeno je „Vijestima“ u Đukanovićevom kabinetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh