Region

Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine teniske loptice, tržni centar pod vodom

Telefoni vatrogasaca u opštini Slovenska Bistrica gore od tri sata poslije podne, svi raspoloživi kapaciteti trenutno su na terenu, u toku je čak stotinu intervencija, rečeno je za N1 Slovenija u PGD Slovenska Bistrica.

grad - novi

Prve informacije stižu sa područja Slovenske Bistrice, gdje je u popodnevnim satima pao veliki grad poput teniske loptice. Ljudi prijavljuju oštećene kuće, polomljena stakla na automobilima i druga oštećenja.

Slovenjebistarski vatrogasci kazali su za N1 da trenutno imaju pune ruke posla, svi vatrogasci su na terenu, a u toku je više od 100 intervencija, prenosi Novi.

Jak grad oštetio je, između ostalog, i krov tamošnjeg tržnog centra, koji je, prema riječima vatrogasaca, “sada skoro pod vodom”.

Vatrogasci se na pozive za intervencije odazivaju u zavisnosti od obima štete, a prije svega trenutno nastoje zaštititi objekte od pljuskova, koji i dalje traju, kako ne bi bili još više poplavljeni zbog oštećenih krovova.

Aktivirani su svi vatrogasci sa područja Slovenske Bistrice, jer je tuča zahvatila šire područje ovog štajerskog mjesta, sve do Slovenskih Konjica i Zreča. U međuvremenu, jak grad se se prijavljuje i sa područja Ormoža.

Narandžasto upozorenje

Zbog opasnosti od nevremena, Arso je izdao narandžasto upozorenje za regiju Štajerske i Srednje Slovenije. Istovremeno je moguća stagnacija oborinskih voda i povećanje bujičnih tokova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh