Region

Turiste u Hrvatskoj dočekala šokantna poruka: ‘Ako upalite klimu kazna 150 eura’

Pored strateških problema kao što su nedostatak osnovnog plana razvoja i nepoštovanje zakonske regulative, postoje i svakodnevni problemi s kojima se susreću turisti i lokalni stanovnici u Hrvatskoj.

Jedan od takvih problema je volja pojedinaca koji prisvajaju i ograđuju javne plaže, čime krše zakone i ugrožavaju slobodan pristup obali.

Ovaj problem je posebno izražen tokom ljetnjih meseci, kada je najveći broj turista prisutan. Ipak, nedavno je osvanuo još jeda problem, a on je u vezi sa smeštajem.

Primjer koji se nedavno proširio društvenim mrežama uključuje iznajmljeni stan u Pagu koji je bio prljav i zanemaren, a turisti su zatekli i bizaran “cjenovnik uništenih stvari” prilikom ulaska u stan. Ovakvi slučajevi pokazuju ozbiljne nedostatke u standardima i kontroli kvaliteta turističkih objekata.

Naime, u “cjenovniku” je navedeno da ako uključite klimu bez znanja vlasnika, biće vam naplaćeno 150 eura.

Ostale stavke u ovom “cjenovniku” mogu biti diskutabilne jer su cijene proizvoljno određene, ali vlasnici na to imaju pravo. Činjenica je da smo skoro svakodnevno svjedoci vijesti o incidentnom ponašanju ili uništavanju stanova, prenosi Jutarnji list.

Nakon suočavanja sa stanjem stana, koji bi, kako je napisao korisnik X, dao čistu jedinicu, mladi su krenuli dalje, u potragu za pristojnim smeštajem i ljubaznijim domaćinima.

Ovakvi incidenti ne samo da negativno utiču na iskustvo turista, već i na ugled Hrvatske kao turističke destinacije. Negativni komentari i recenzije brzo se šire putem društvenih mreža, što može odvraćati buduće posjetioce,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh