Region

Dijete samo lutalo autocestom u Sloveniji: Krenuo kod prijatelja

Njegovi roditelji nisu znali ništa o njegovom planu da pješači do prijatelja, a ni za rutu pješačenja.

Nakon dojave jednog vozača, slovenska je policija je jučer oko pet sati ujutro na autocesti između čvorova Trebnje i Mirna Peč, zatekla dijete s ruksakom, koje je objasnilo da je iz Trebnja krenulo pješice kod prijatelja u Novo Mesto.

Vozač automobila je primjetio dijete kako samo hoda autocestom te je nazvao policiju.

Trebanjski policajci su reagirali te se provozali trasom između čvorišta i primijetili dijete s ruksakom koje hoda uz rub autoceste, piše RTV Slovenija.

Dječaka je policija odvela u postaju gdje je dječak objasnio da je u ranim jutarnjim satima odlučio maksimalno iskoristiti dan odmora i iz Trebnja otići u posjet prijatelju u Novo Mesto.

O svemu je obaviješten zabrinuti otac koji je odmah došao u postaju i rekao da je spavao te da nije ni znao da je dječak otišao od kuće, prenosi Hayat.

Njegovi roditelji nisu znali ništa o njegovom planu da pješači do prijatelja, a ni za rutu pješačenja.

“Sve je dobro što se dobro svrši. Policija također zahvaljuje pažljivom vozaču koji nas je obavijestio o ponašanju mališana i pomogao da incident sigurno privedemo kraju”, napisali su.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh