Region

Sa plaže zaplijenili sve peškire koji su služili za ‘rezervaciju’ mjesta

Načelnik Općine Tribunj, primorskog mjesta nedaleko od Vodica u Hrvatskoj, odlučio je stati u kraj “rezervacijama” mjesta na plaži pokupivši sve peškire i ležaljke.

U objavi na Facebooku podijelio je fotografiju “zaplijenjenih” rekvizita koji su služili za rezervisanje mjesta na plaži.

“Vraćamo peškire, prostirke, ležaljke i rasklopne stolice. Samo mali detalj – vraćamo u zamjenu za osobne podatke, kako bismo poslali uplatnicu na adresu za neovlašteno korištenje pomorskog dobra”, napisao je načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić.

Dodao je kako se svi koji žele vratiti svoje stvari mogu javiti od 11 do 13 sati u odjel komunalnog redarstva,pišu Vijesti

Ova odluka dolazi nakon što je nedavno video s TikToka privukao pažnju, a gdje se jedna korisnica požalila objavivši da je plaža u 8 sati ujutru potpuno prekrivena peškirima.

Također, još jedan slučaj je razbjesnio javnost. Riječ je o slučaju iz Vodica gdje je jedan beach bar odlučio naplatiti mjesto za peškir te je prema objavljenom cjenovniku ta “usluga” koštala 4 eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh