Region

Izvršena rekonstrukcija Vlade Crne Gore: Bošnjačka stranka postaje važan faktor, imat će i poziciju šefa diplomatije

Pokazatelj smo kako Srbi i Albanci, Srbi i Bošnjaci, Srbi i Crnogorci – svi mogu zajednički da žive i rade, rekao je Spajić

Na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore izvršena je izmjena sastava Vlade koju je ranije uputio premijer Milojko Spajić.

U sastav rekonstruisane Vlade Crne Gore ulazi Bošnjačka stranka, koja će imati pet ministarskih pozicija i jedno mjesto potpredsjednika Vlade.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović će biti novi šef crnogorske diplomatije i potpredsjednik Vlade. Damir Gutić će biti ministar socijalnog staranja i demografije, ministar za dijasporu će biti Mirsad Azemović, Ersad Suljević će biti zadužen za regionalni, institucionalni razvoj i saradnju s nevladinim organizacijma, a Admir Šahmanović će biti ministar rudarstva, nafte i plina.

Izetbegović podržao ulazak Bošnjačke stranke u Vladu Crne Gore, reis Fejzić ga kritikovao
Također za ministre su izabrani i kadrovi Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, koji su izašli iz nedavno rasformiranog Demokratskog fronta.

– Ova Vlada garant je stabilnosti i zrelosti. Pokazatelj smo kako Srbi i Albanci, Srbi i Bošnjaci, Srbi i Crnogorci – svi mogu zajednički da žive i rade. Bit ćemo svjetionik za čitav Balkan – poručio je Spajić.

Milojko Spajić: Današnje pomirenje je historijsko
Poslanik opozicione Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić je poručio da je ovo Vlada kojom se upravlja iz Moskve i Beograda.

Opozicija je kritikovala i to što će se u Vladi Crne Gore nalaziti i nikad veći broj ministara.

Oni su uoči glasanja napustili sjednicu Skupštine Crne Gore.

Maja Vučelić: Vlada Milojka Spajića je prva uspješna koja je odbila IBAR u kratkom vremenskom roku
Što se tiče rekonstrukcije Vlade Crne Gore uključeni su neki novi ministri, dok je nekim aktuelnim ministrima dodijeljen drugi resor i to kako slijedi: Aleksa Bečić – potpredsjednik vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku; Filip Ivanović – potpredsjednik vlade za vanjske i evropske poslove; Budimir Aleksić – potpredsjednik vlade za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama; Milun Zogović – potpredsjednik vlade za infrastrukturu i regionaini razvoj; Ervin Ibrahimović – potpredsjednik vlade za međunarodne odnose i ministar vanjskih poslova; Saša Mujović predložen je za ministra energetike; Bojan Božović – ministar pravde; Slaven Radunović – ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine; Simonida Kordić – ministrica turizma; Maja Vukićević – ministrica saobraćaja; Damjan Ćulafić – ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja severa; Dragoslav Šćekić – ministar sporta i mladih; Naida Nišić – ministrica rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga; Filip Radulović predložen je za ministra pomorstva; Mirsad Azemović – ministar dijaspore; Damir Gutić – ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije; Admir Šahmanović – ministar rudarstva, nafte i gasa; Ernad Suljević – ministar regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama; Milutin Butorović – ministar bez portfelja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh