Region

Radoslav Dragijević: Danka Ilić je živa i prodata u Njemačku

Informacije je, kako navodi, dobio od osobe koja tvrdi da posjeduje fotografije

Zajedno sa sinom Dejanom i Srđanom Jankovićem, Radoslav Dragijević danas se suočava s optužbom za ubistvo Danke Ilić. U razgovoru za Telegraf.rs, poslije podizanja optužnice, negirao je krivicu, ističući da mu “ne mogu ništa” i da “nema dokaza” protiv njega.

Također je iznio šokantnu tvrdnju da je djevojčica Danka Ilić živa, da je prodata, te da je viđena u Dizeldorfu.

Kako navodi, informacije je dobio od osobe koja tvrdi da posjeduje fotografije. Novinari Telegrafa zatekli su ga u njegovoj kući u selu Zlot.

– Ja nisam kriv, meni ne mogu ništa, samo sina da mi ne diraju, jer sam jednog izgubio. Moj Dejan nije kriv. Nije moguće da oni to tako urade, da tako ubiju dijete. Ne možete rupu iskopati za tri minuta. Ja ću da podnesem tužbu za sina, ja ne mogu da ga vratim, ali hoću da naplatim – izjavio je Radoslav.

Radoslav je, govoreći o svojoj tvrdnji da je djevojčica živa, istakao da mu je sve objasnila osoba koja je bliska porodici.

– Ona je vidjela moju muku i sama mi se javila, htjela je da mi pomogne i tvrdi da je mala prodata, da je u Njemačkoj u Dizeldorfu – rekao je Radoslav.

Iako izražava žaljenje zbog sudbine Danke, Radoslav je uvjeren da je prodana i ne vjeruje da će se vratiti, unatoč svim dokazima i zvaničnoj istrazi, čak i činjenici da je i on sam optužen.

Tokom razgovora, Radoslav je spominjao nelogičnosti vezane za kretanje vozila i naveo automobile s rumunskim tablicama, ali te informacije ne odgovaraju javno poznatim činjenicama iz istrage.

Optužnica za ubistvo Danke Ilić je danas podignuta.

– Više javno tužilaštvo u Zaječaru je dana 24.09.2024. godine podiglo optužnicu protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) zbog teškog ubistva djeteta Danke Ilić iz Bora, počinjenog 26. marta 2024. godine. Optužnica obuhvata i Radoslava Dragijevića (73), oca Dejana Dragijevića, za neprijavljivanje krivičnog djela i pomaganje izvršiocu nakon izvršenja krivičnog djela – saopćili su iz Višeg javnog tužilaštva za Telegraf.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh