Region

Šok izjava dječaka osumnjičenog za masakr u Ribnikaru: “Zbog ove izjave moje majke odlučio sam da pobijem đake”

K. K. (14) osumnjičen za masakr u Ribnikaru izjavio je danas u Specijalnom sudu da su za njegovu odluku da počini masovno ubistvo krivi njegovi roditelji Miljana i Vladimir Kecmanović.

Dečak je danas rekao da je za njegovu odluku da pobije drugove iz škole zapravo kriva majka koja mu je stalno tražila da bude najbolji u svemu. Naveo je da je njemu to mnogo smetalo i da ga je taj pritisak naveo da počini masakr”, rekao nam je sagovornik koji je bio u sudnici tokom suđenja.

Takođe je ostao pri iskazu da je 3. maja uzeo dva očeva pištolja, stavio ih u ranac i krenuo u školu. Takođe je rekao i da ne bi mogao nikoga da ubije da nije imao očeve pištolje.

Inače, dečaku K. K. je pozlilo tokom davanja iskaza. Tačnije, on je promenio boju, odnosno, pocrveneo je kada mu je postavljala pitanja majka Andrije Čikića.Lekari koji borave u Specijalnom sudu su mu izmerili pritisak i nakon toga je nastavljeno ispitivanje.

K. K. je danas prvi put izveden iz dečje psihijatriske ustanove u kojoj se nalazi od kada je uhapšen. On je, takođe, prvi put govori pred sudom, a do sada je izkaz dao pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kada je govorio putem video linka, uz prisustvo tužioca i majke u prostoriji.

Obzirom da je doneo odluku da iznese svedočenje, on odgovara na pitanja suda, tužilaštva, advokata i oštećenih.Dečak će je odvojen od ostalih učesnika u postupku. Na sajtu Višeg suda u Beogradu, a u vezi sa njegovim Posebnim odeljenjem, odnosno Specijalnim sudom, navedeno je da su zaštićenim i osetljivim svedocima namenjene dve posebne prostorije u kojima borave dok čekaju početak svedočenja, kako bi bio izbegnut susret sa okrivljenima i njihovim porodicama, a u ovom konkretnom slučaju kako bi bio zaštićen identitet maloletnika.

Od samog ulaza u zgradu suda, uz osetljive svedoke je uvek neko od zaposlenih u Službi, a pratilac može da bude osoba od poverenja. U slučaju K. K, sa njim je psihijatar, koji je utvrdio da li je zdravstveno sposoban da svedoči,piše Telegraf


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh