Region

Novinarke Nova.rs napala policija drugu noć zaredom

Novinarke Nova.rs Milicu Božinović i Natašu Latković napala je policija dok su izvještavale s s protesta u Beogradu u srijedu navečer.

Novinarke Srbija - Nova.rs

Milicu Božinović policija je udarila pendrekom po prstima i izbila joj telefone iz ruke. Natašu Latković policija je gurnula. Obje novinarke su se legitimirale policajcima, međutim njih to nije zanimalo i nastavili su da gurati i napadati, javlja “Nova
“Ja sam novinarka, zašto me udarate, ja sam novinarka”, rekla im je Božinović, a policajac je nastavio.

Milicu Božinović policija je i večer prije udarila dok je tijekom izvještavanja s terena pokušala pomoći povrijeđenom građaninu.

U središtu Beograda te u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, u srijedu navečer su održani protesti na kojima je više hiljada građana iskazalo nezadovoljstvo, protiveći se najavi ponovnog uvođenja restriktivnih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.

Policija je, nakon više od četiri sata uličnih sukoba promjenjivog intenziteta i siline, koristeći suzavac te postrojbe za razbijanje demonstracija, uspjela potjerati prosvjednike u okolne ulice, oslobodivši središte grada.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je da je ozlijeđeno je najmanje 10 policajaca, dok zasad nema pouzdanih podataka o broju ozlijeđenih i uhićenih prosvjednika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh