Region

Srbija razmišlja o obaveznim PCR testovima za ulazak stranaca: Hoće li to važiti i za građane BiH

Odluka još nije donijeta, ali razmatramo nekoliko opcija, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

Koronavirus - Ilsutracija

Vlada Srbije razmatrat će danas uvođenje karantina, odnosno obaveznog negativnog nalaza PCR testa na koronavirus za sve strance koji budu dolazili u Srbiju.

Ova tema će biti i na dnevnom redu sutrašnje sjednice Kriznog štaba.

– Odluka još nije donijeta, ali razmatramo nekoliko opcija. Mora dobro da se sagleda epidemiološka situacija u svakoj od zemalja posebno – rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za tamošnje medije.

Krajem maja, Srbija je digla sve rampe i dozvolila slobodan ulazak u zemlju posjetiocima iz cijelog svijeta, osim Crne Gore. Međutim, drugi talas COVIDA-19 u Srbiji se polako smiruje, kako se navodi u medijima, dok u drugim zemljama tek počinje da bukti, zbog čega se razmišlja o novim mjerama.

Izvjesno je da će strancima, iz pojedinih zemalja, za ulaz u Srbiju biti neophodan negativan nalaz PCR testa ne stariji od 48 ili 72 sata ili će morati u karantin.

Još se ne zna koje će se zemlje naći na “crvenoj listi”, te hoće li BiH biti na njoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh